BOJE


Uvek prisutna dilema, koje boje upotrebiti u svom stanu... Prilikom svih nasih adaptacija evidentna je bila zelja vlasnika da izadju iz okvira bele boje. Nekada bi svoju zelju ostvarili ali cesce nisu imali hrabrosti da eksperimentisu i vracali su se belom okviru. Namerno kazemo da nisu imali hrabrosti zato sto je u finansijskom smislu razlika izmedju krecenja u belo ili krecenja u neku drugu boju zanemarljiva. A osnovnu atmosferu nekom enterijeru prevashodno daju boje. Ako uskladite boje sa vasim zeljama i navikama taj prostor vama ce izgledati veselo, svetlo, skladno, kratko receno prijatno cete se osecati u njemu. Ipak, morate znati da nije dovoljno obojiti zidove u vasu omiljenu boju. Postoje neka jednostavna prvila kojih treba da se pridrzavate.

 

Boje kombinujte na dva nacina. Upotrebom slicnih boja, recimo varijacije zelene (zeleno-plava sa zelenom i zeleno-zutom) ili kombinacijom razlicitih boja koje se slazu (crvena i zelena, plava i oranz).

Ukoliko je tavanica svetla pod traba biti taman i obrnuto.

Voditi racuna da kontrast izmedju namestaja i zidova bude adekvatan.

Uvek koristite biljke u vasem enterijeru. One se slazu sa svakom kombinacijom boja.


Sada cemo ponesto reci i o svakoj boji. Pored toplih (crvena, narandzasta zuta) i hladnih boja (zelena, plava, ljubicasta) postoji i treci spektar u koji ulaze sve ostale boje. To su crna, bela, roze, zlatna, srebrna, braon... Ovaj blok ce vam koristiti i u adaptaciji a pogotovo u fazi opremanja vaseg prostora. Zavese, tepisi, slike, presvlake, jastucici, sve se to mora uskladiti sa bojama vasih zidova...

         -CRVENA BOJA  Podstice nas na aktivnost. Dobro se slaze sa vecinom boja. Najjaci efekat ima u kombinaciji sa sivom I belo-crnom.

         -ZUTA BOJA  Izuzetno dinamicna boja. Uglavnom se srece u prostorima gde boravi mladji svet. Izbegavajte je u kombinaciji sa zelenom bojom i redovno je ublazavajte belom.

         -NARANDZASTA BOJA  Preporucuje se za radne prostore i decije sobe. Dokazano je da ubrzava rad mozga i stimulise njegov razvoj.

         -ZELENA BOJA  Jako retko se koristi u svojim izvornim formama za uredjenje enterijera. Obicno je jako razblazena belom ili je u neznatnoj meri dodata nekoj drugoj boji. Najcesce se srecemo sa bledom `kivi` varijantom zelene boje.

         -PLAVA BOJA  Cesto se koristi u raznim tonalitetima i za zidove je omiljena boja. Predpostavlja se da je to zato sto smo na nju navikli jer cini veliki deo naseg okruzenja.

         -LJUBICASTA BOJA  Nastala je mesanjem plave i crvene. Retko se koristi kao dominantna boja. Najbolje efekte daje prilikom naglasavanja detalja.

         -CRNA BOJA  Definicija je jednostavna, odsustvo svih boja. Vole da je koriste u svim varijantama, zidovi, tapete, zavese, stofovi, namestaj, ramovi. Slaze se sa svim drugim bojama.

         -BELA BOJA  Najvise se koristi od svih boja zbog njene mogucnosti da se prilagodi svakom prostoru i svakoj boji.

         -OKER BOJA  Ako ste u nedoumici koju boju da izaberete, sa okerom ne mozete da pogresite. Boje i tonovi peska odlicna su kombinacija kako za vase zidove tako i za vas namestaj.

         -SREBRNA, ZLATNA  Zbog svoje snage koriste se iskljucivo za detalje. Prostori koji ih koriste kao dominantnu boju su retki (diskoteke, klubovi).

 
 

Servisne informacije

Vremenska prognoza za Beograd / Trenutna temperatura u Beogradu / Kursna lista / Konverzija valuta / Mapa Beograda / Beogradski Sajam / Važni telefoni / Test intolerancije / Auto delovi / Marketing / Home Insurance / Property Insurance Lawyers / Real Estate Lawyers / International Lawyers / Boiler For Home / PVC Pipes / Nagradna Igra / Rasprodaje / Mapa sajta / Novi stanovi / Parfemi / Internet prodaja / Ketridži, Toneri / Credit Online / Low Credit Rate / Life Mortgage Insurance / Life Insurance Quote / Servis Kompjutera / Izrada Sajta